Svenskt mode

Svenska influencers att ha koll på

Idag är det inte längre klassiska “kändisar” som blir till stilikoner, vilka vi andra inspireras av och vill likna. Nu för tiden handlar det om så kallade “influencers” som på olika sätt förmedlar trender och stilar med sin följande skara. Mode-influencers gör grovjobbet åt resten genom att ta del av många trender varifrån några unika väljs ut för att delas med oss andra. Hur de gör det kan variera, men att det sker via sociala medier är ett faktum!

Ett tips för dig som vill hänga med i trendernas cykler och klä dig moderiktigt är med andra ord att följa en eller flera svenska influencers. Frågan är bara; vem eller vilka ska jag följa?

Etablerade namn i branschen

När bloggandet var ett relativt nytt fenomen fanns redan då ett antal namn som idag kan titulera sig stilikoner bland svenska modeintresserade läsare. Några av dessa är bland annat Kenza som sedan starten inspirerat och förmedlat mode till framför allt den yngre generationen läsare. Idag har både Kenza och hennes läsarskara mognat och den som följer modebloggerskan har inte bara läckra outfits att ta del av utan spännande läsning om hennes egna modeföretag.

Blondinbella kan titulera sig som en av Sveriges första bloggare när hon som ung tonåring lyckades få en otroligt stor skara trogna läsare till sin blogg. Idag är namnet väck och Isabella Löwengrip som hon heter, driver inte bara en av Sveriges största bloggar utan är även en mäktig entreprenör inom kosmetikabranschen. Isabellas blogg har ett modefokuserat koncept där elegans och kvalitet presenteras i business-miljö. Med andra ord ett smart val för dig som vill inspireras till mode på jobbet eller i lite “finare” miljöer.

Nya inspirationsfläktar

Viktor Frisk är ett tämligen nytt namn på den svenska influencerscenen även om han för den delen inte är okänd eftersom han bland annat deltagit i melodifestivalen. Han vann Cision PR Influencer Award förra året och har en träffsäker stil där elegans matchas snyggt med moderna trender. Du som vill klä dig snyggt till vardagens alla tillfällen utan att för den delen behöva komplicera din outfit, kan med fördel hålla koll på Viktor!

Bianca Ingrosso är kanske den absolut största influencern i Sverige just nu med närmare 850 000 följare på Instagram just nu. Hon är för många känd som dotter till den mycket kända sångerskan Pernilla Wahlgren, men vad många missar är att Bianca har en imponerande känsla för stil och trender. Få har samma förmåga som denna multi-influencer att inspirera i kläder och uttryck. Hennes karisma och skämtsamma inställning till mycket bidrar garanterat också till Biancas stora följarskara!

bard