Shopping online

Ridkläder i dagens mode

Långa strumpor, tajta byxor, quiltade jackor, påminner det om något? Många tänker i alla fall på stall och hästliv. Motiv med hästar, bett och sadlar har blivit stort på modefronten igen, men hur kan man egentligen para ihop ridkläderna med vanliga kläder på ett snyggt sätt?

En stalljacka till vardags

När det gäller stallkläder tänker många på att de är funktionella och hållbara i första hand. Vad passar då bättre än att också använda en stalljacka till vardags? Man behöver inte oroa sig för att fastna i något eftersom jackan sällan har lösa delar som fladdrar, den håller en sval på sommaren och varm på vintern och dessutom är den ofta figursydd! En stalljacka är vanligen inte heller så dyr eftersom den är tänkt att användas i ett stall där hästar biter, man spiller på sig och kanske också ramlar av hästen.

Ridstrumpor till jeansen

I ett sortiment från Busse hos Hestbolaget kan man finna många snygga ridstrumpor. En ridstrumpa är hög i modellen och skaftet går ofta nästan upp till knäna. Anledningen är att det ska vara lättare att få ner ridbyxorna i ridstövlarna och man ska slippa få skav av stigläder eller sadelgjord om man rider i låga ridskor. Man slipper också oroa sig för att strumpan åker ner och sitter under halva foten när man sitter på hästryggen. Varför inte dra nytta av detta också i vardagen? Under vintern bär många boots och höga stövlar, och vem har inte stött på problemet att byxorna alltid bildar en liten kant eller åker upp ur skon? Med en snygg ridstrumpa slipper man de problemen!

Ett bett runt armen

Ett svart läderarmband med ett hästbett på, hur snyggt låter det? Det är faktiskt mycket stilrent och även om man inte vill visa sitt hästintresse genom att gå omkring i ridbyxor dygnet runt är ett armband eller annat smycke med hästmotiv helt rätt. Man kan på ett diskret sätt berätta vad man brinner för.

Ridkläder bland andra människor

Ett argument som ofta kan uppkomma när det gäller stallkläder eller ridkläder som bärs i det offentliga är tanken på allergiker. Många menar att det inte hjälper att tvätta kläderna för att allergiker inte ska få besvär, men så är inte fallet. Om kläderna tvättas på rätt sätt försvinner allergener och det är då inget som hindrar att man har dem på sig offentligt. Det finns inte heller något förbud mot att ha ridkläder på till exempel bussar och tåg. Då skulle det också behövas förbud mot att till exempel ha på sig parfym, snusa eller ha starkt doftande hårspray. Många gånger är det så att människor klagar trots att kläderna inte ens har befunnit sig i ett stall tidigare.

bard