Shopping online

Modetrender 2018

Hösten är färgernas årstid och rent modemässigt är det en säsong de flesta av oss verkligen gillar. Det är ett ypperligt tillfälle att förnyas och ta in nya inslag i vardagen. Trenderna för hösten 2018 håller en stilsäker nivå – här följer en liten kortfattat inspiration om modet vi möter ute i butikerna just nu!

Retrokänslan är het igen

Återigen får vi möta tidigare epoker i form av det hoppfulla 70-talet med högmidjade byxor, manchestertyg och sammetsplagg. Rutiga mönster är ett återkommande inslag där framför allt roströda toner varvas med ibland lite kroma- metallfärger. Fuskpälsen är här igen och vi ser en hel del av den bekväma ”hoodie-tröjan” i butikerna.

Välskräddat och kostymrätt

Kavajer, byxor och kappor är hela plagg i höst och helst i skräddarsydda varianter. Rutigt, silverlamé och blommigt mönster är bland annat trenddetaljer i svenska HOPEs kollektion som är ute i de fysiska butikerna och online just nu. ”Klätt” men ändå avslappnat är en melodi för höstens mode.

Subkulturer som mode

Punk och folklore är bland annat inspirationskällor till Dagmars höstkollektion där färgerna går från senapsgult och turkost till dramatisk vinröd och klassisk svart. Siden är också ett viktigt material denna säsong och du kan vänta dig en och annan sidenklänning med sensuell form på nyårsfesten!

bard