Svenskt mode

Vinterpälsen

Nu när kylan bli allt mer intensiv och vintern står runt hörnet så börjar alla fundera på sina vintergarderober och även kanske leta efter nya plagg som tillökning inför kylan.

Och med detta kommer vi ju till frågan vad man ska använda sig av för material och päls och så vidare.

Det är 2018 och vi är alldeles för moderna och medvetna för att bära djurens päls på oss. Ja en del av oss är det i alla fall. Man kan hålla sig varm precis lika bra utan dun, ull, päls och liknande. I vårt moderna samhälle finns det fantastiska material som lever upp till det vi behöver från dessa. Det finns till och med syntetiska material som håller bättre än djurmaterial som ull.

Äkta päls kostar skjortan, (dock inte tillräckligt för djurets lidande förvisso), bidrar till fruktansvärt lidande och död för djuren, du ser osmaklig ut om du bär andras lidande på dina axlar.

Och mycket, mycket mer. Så om man nu måste använda sig av päls varför inte använda sig av fuskpäls? Det är bättre för djuren då det inte orsakar död och lidande, du är vackrare utan döda djur på, och du får oftast fuskpälsen mycket billigare. Är inte valet självklart?

Är det inte rent av egoistiskt och osmakligt att orsaka andra individer lidande och död för att man anser det vackert eller som någon statusgrej med äkta päls? Eller för värmen? Just när det finns så många andra vettigare alternativ för att undvika detta. Vi har väl kommit längre än så!

Föreställ dig din hund eller katt som ett av dessa djur. Dag ut och dag in placerad i små burar utan något bekvämt att sitta, ligga eller stå på. Avföring överallt och kanske är det några som delar bur med en, som av stress, dominans, dåligt med mat eller obefintlig stimulans ger sig på dig hela tiden utan att du får någon hjälp. Vilket resulterar i sjukdomar och lidande. För vad? För att någon så envist ska bära päls.

Tänk dig din hund eller katt gå fast i en fälla/bensax som hugger in i benet. Djuret får panik, skriker och sliter i ren förtvivlan. Helt hjälplös och med fruktansvärt lidande får djuret vänta tills jägaren som satt ut fällan behagar kommer för att se vad som fastnat i den. Och i princip där tar livet slut. För vad? För att någon återigen ska ha den där pälsen.

Dun, fjädrar, päls, ull och allt annat. Nej! Vi har kommit längre än så. Vi är bättre än så. Vi vill inte bära lidande och död på våra axlar.

Läs på och titta på videos om detta. Det bör vara din plikt att se vad du bär. Får det dig att må dåligt, gör dig själv och andra en tjänst och börja använda andra humanare material. Hitta nya kläder på kidsbrandstore.se till hela familjen och ta det första steget mot att minska lidande och bli en bättre människa.

Ha en härlig vinter utan pälsen!

bard