Shopping online

Har du öppet köp på nätet?

Att shoppa direkt på nätet är något vi svenskar mer och mer anammar. Enkelheten i att klicka hem kläder, skor och accessoarer är kanske vad som mest lockar, men även det faktum att utbudet på nätet är enormt. Du har med andra ord en djungel av produkter att bläddra bland på ett och samma ställe.

När du handlar online på nätet finns det några saker du bör dubbelkolla innan du bekräftar ditt köp med ett enkelt klick.

Ångerrätt på nätet

Eftersom du inte kan prova dina varor är det så klart viktigt att du har returrätt på det du köper. Öppet köp brukar i regel alltid erbjudas av webbutiker och på konsumentverket hemsida står det tydligt att ångerrätt alltid ska erbjudas, men kontrollera detta så att du är säker på att du kan ångra dig efter det att du fått varan levererad.

Skillnad i villkor

Läs noggrant igenom avdelningen för villkor gällande köp så att du vet exakt vad du har att förvänta dig. Det är nämligen ett känt faktum att olika aktörer erbjuder olika typer av villkor. Ett erbjudande på en sajt kan dessutom omfattas av andra typer av villkor än de du normalt sett har när du shoppar på just den webbutiken.

bard