Shopping online

Fördelarna med att shoppa på nätet

Att shoppa på nätet är ett smidigt och framför allt praktiskt sätt då du inte behöver ta dig till en butik och dessutom får hem dina varor till dörren. Utbudet på nätet är dessutom betydligt större inom de flesta segment, framför allt när det gäller modebranschen. Det innebär i sin tur att chansen att göra fynd via kampanjer eller andra erbjudanden är större på nätet än i de fysiska butikerna.

I Sverige fortsätter e-handeln att stiga i rask takt och shopping online är idag standard inom många hushåll, även om det så klart skiljer i vilken typ av konsumtion det gäller. Att handla sina kläder i fysiska butiker är för vissa fortfarande en prioritet, även om allt mer svenska väljer att shoppa enkelt direkt framför skärmen.

Bedrägerier vid online shopping

Även om antalet bedrägerier har minskat den senaste tiden (efter många år av ständig ökning) finns det alltid en risk att bli utsatt. Ett tips för dig som handlar online är att alltid dubbelkolla e-butiken ifråga; läs om företaget bakom sajten och säkerställ att det är ett “äkta” företag. Bankerna har idag säkrare system för köp på nätet, men tänk på att alltid avbryta ditt köp om du får en varning i din webbläsare. Oftast innebär denna varning att sajtens säkerhetscertifikat inte anses giltigt eller att förlita sig på.

Frakt och leverans

Webbutiker har olika villkor gällande frakten på dina varor, men generellt sätt kan du förvänta dig gynnsamma priser gällande all typ av leverans inom Sverige när du shoppar online. Den ökade konsumtionen på nätet har bidragit till hög konkurrens och att erbjuda smarta samt billiga leveranslösningar användas som lockbete av aktörerna.

bard