Svenskt mode

Svenska modevisningar

I Sverige har modescenen på allvar vuxit sig starkare under det senaste decenniet och rent medialt är uppmärksamheten en helt annan än för 10-15 år sedan. Fashion Week Stockholm räknas idag som en av norra Europas viktigaste modehändelser och har sedan starten 2005 expanderat rejält.

Kort om Stockholm Fashion Week

Precis som övriga fashion weeks runt om i världen (till exempel Paris, Milano och New York) sker även det Stockholmsbaserade eventet två gånger per år; vår/sommar samt höst/vinter. Under en veckas tid pågår mängder av olika moderelaterade händelser så som work shops och modevisningar där allt från unga svenska designtalanger till etablerade svenska modemärken visar upp sig. Platserna för agendans visningar sker lite runt om i Stockholm med utgångspunkt från och runt Grand Hôtel.

I år kommer Stockholm Fashion Week äga rum mellan den 19:e till den 23:e november där alltså vår- och sommarmodet 2019 står i centrum.

Om Swedish Fashion Council

Verksamheten är ett samverkande och oberoende forum med fokus på den svenska textil- och modebranschen. Bakom Swedish Fashion Council står flera ägare från branschen och dess huvudsakliga syfte är att skapa en välmående konkurrens på den svenska modemarknaden genom att främja och utveckla modeföretag.

Inom verksamheten bedrivs flera spännande projekt och en rad olika program så som Swedish Fashion Talents och Mode Hybrid. Skobranschrådet drivs också det av Swedish Fashion Council. Då modebegreppet inom både skapelse och business ständigt blir ett allt mer aktuellt ämne erbjuder Swedish Fashion Council föreläsningar om allt från trender till livsstilsfenomen.

bard