Shopping online

Finansiering – Flera vägar till mode!

Vi är många som älskar kläder och mode, det råder det inget snack om. Att vara trendig och bära de senaste stilarna är något som alltid har varit väldigt populärt, men sanningen är att kläder, skor och accessoarer kostar mycket pengar. För att ha råd med ditt intresse behöver du alltså se till att ha slantar över varje månad, så att du kan fortsätta din moderiktiga livsstil.

 

Idag finns det företag som säljer kläder relativt billigt, men för den modeintresserade kan kostnaden ändå bli hög, speciellt om det är mycket som ska handlas eller beställas hem. Här kommer du att få läsa om flera sätt som du kan gå tillväga på för att ha pengar över i plånboken och ändå vara en av de största modelejonen på stan!

Finansiera med hjälp av ett lån

Många använder sig idag av lån för att uppfylla en dröm. Marknaden erbjuder ett flertal olika lån, men även krediter och delbetalningar. Vill du shoppa kläder med hjälp av ett lån kan du t.ex. använda dig av privatlån eller snabblån, men kom ihåg att du alltid måste betala tillbaka, även när det kommer till ”enklare” avbetalningar som företag erbjuder som betalningsmetoder. Om du inte betalar kan företaget använda sig av inkasso, vilken medför en extrakostnad för dig utöver din vanliga återbetalning.

Handla second hand

Att handla kläder i andra hand är ett riktigt bra och miljömedvetet sätt att införskaffa sig nytt mode. Det finns mängder av butiker som säljer allt från kläder till väskor och skor, men du kan också använda dig av annonssajter på nätet eller varför inte auktionssidor för vintage-mode? Att bära kläder som någon annan har haft ses inte längre som ett bevis för att man är fattig, utan är något som faktiskt har blivit väldigt trendigt.

Hyr istället för att köpa

Älskar du kläder mest av allt, men vill minska på konsumtionen, spara pengar och göra en insats för miljön? Då kan du hyra kläder istället för att köpa. Allt fler butiker poppar upp där du har möjlighet att hyra jackor, kappor, skor, klänningar, väskor och mycket mer. Du betalar endast en hyreskostnad och lämnar därefter tillbaka plagget när hyrestiden har löpt ut. Det gör det möjligt för dig att alltid bära det senaste modet, men slippa en överfull garderob med kläder som du kanske inte kommer använda mer än en, två gånger.

Handla från utlandet

På nätet kan du få tillgång till kläder och mode från världens alla hörn. Många utländska butiker har mycket lägre priser på sina modeartiklar än Sverige och därför kan du alltså tjäna på att se vad omvärlden har att erbjuda. Här är det dock viktigt att du tittar på andra eventuella avgifter, t.ex. som skatt och tullavgifter vid leverans.

bard