Modebranschen

Sommarens mode 2019

Sommar, sol, bad och jobb eller semester. Dags att uppdatera eller få koll på vad modevärlden säger är sommarens måsten 2019 – här är guiden för dig!

Virkade tyger och detaljer

Virkade tyger gör ditt sommarplagg till en dröm! Är du ute efter en mer bohemisk look är det bara att klä sig helt i virkat – en virkad klänning i en ljus färg kanske? För mer diskret och stilren känsla funkar det att köra på virkade detaljer istället, som en virkad topp, ett par shorts med virkat skärp eller en virkad väska.

Det är knäppt att inte bära knappar

En tydlig trend den här sommaren är plagg med knappar. Till exempel är det helt rätt att bära klänningar (i kanske linne?) med knappar hela vägen på framsidan. Detaljen med knappar ger det där lilla extra till sommarlooken.

Sol och bad – men vad ska du ha på dig?

Under sommaren vill många sola och bada. Men vad säger trenderna om badkläder i år? Sammanfattningsvis går det att säga “korta badbyxor och långärmade toppar”! I butikerna går det att shoppa loss på chica badplagg med ärmar och mer traditionella låga bikiniunderdelar. Alternativt finns det även fler sportiga varianter på överdelar och underdelar för den äventyrliga.

Puffiga armar

Härliga klänningar och blusar med puffiga ärmar ger en romantisk och somrig känsla till vilken outfit du än klär dig i. Denna sommar är det fortfarande de puffiga ärmarna som piffar till din look. En favorit som syns är en fin vit sommarklänning med puffiga armar…

Och vad ska du ha på fötterna?

Sandaler och sandaletter i all ära men i sommar är faktiskt favoriten tofflor! Tofflor av alla dess slag är ett säkert kort för den bekväma, stilrena eller chica fashionistan. Ett alltid säkert (och mycket bekvämt) kort är såklart tofflor från Birkenstock. Men det finns även mer lyxiga och plånboksvänliga alternativ, samt tofflor som är av en mer enkel eller uppklädd karaktär. Men ibland byts solen ut mot regn och då kan tofflor vara en nackdel. Därför är även regnstövlar hett i sommar. Är du trött på stövlar kan du även köpa ett par i modellen boots eller någon annan mer stilren design.

Kjol!

Visst är det härligt med shorts på semestern! Men för den som fortfarande jobbar under sommaren är kjol ett optimalt alternativ. I år är det populärt att klä sig i kjolar med hög midja och som går ner till vaden. Det ska gärna vara tyg i jeans eller randigt eller varför inte i pastell eller med ett fint djurmönster? Matcha enkelt med en snygg vit tröja, eller piffa till med Calvin Klein parfym och en finare blus för en mer uppklädd och festlig känsla.

bard