Shopping online

Öppna modebutik på nätet

Är du modeintresserad och sugen på att driva eget i branschen? Eller är du designer och önskar nå ut samt sälja dina kläder till en bredare massa? Då är e-handel något för dig; öppna din modebutik på nätet och nå stora potentiella målgrupper med rätt strategi.

Unikt och eget koncept

Även om du idag till rimlig peng kan få hela paketet på köpet när du beställer en typ av online lösning för din webbutik, bör du alltid designa din online-shop i huvudet. Försök tänka och planera varje unik köpprocess på själva sidan; från välkomstsidan till den slutliga betalfunktionen. Genom att visualisera och planera din digitala modebutik kommer den kommande kunden lättare hitta rätt och även handla.

Det kan vara lätt att leta runt för inspiration på nätet i lite för stor dos. Försök att inte fokusera allt för mycket på vad andra aktörer gör, det gäller att hitta din egna unika förmåga att locka kunder. Små tips och smarta designinslag är så klart bra inspiration, men det övergripande konceptet bör vara ditt eget och unikt. Ge kunden förtroende till din sida genom att visa ett unikt och tydligt koncept. Det vinner du på kortsiktigt för att hitta kunder, men även långsiktigt genom att få kunden att återkomma.

Designen är viktig, men inte allt

En modebutik på nätet ska så klart vara snygg och tilltalande, men glöm inte bort innehållet och funktionaliteten. Designen bör få sin rätta tid, men fokusera inte mest på denna del utan se istället till att sidans (butikens) textliga- samt visuella innehåll håller en hög nivå. Bilder är exempelvis otroligt viktigt i dessa sammanhang; du behöver ha alla bilder i rätt format och hög kvalitet.

Erbjudanden och lockbeten

Oavsett om du har en unik produkt och ett koncept du mer eller mindre är ensam om, behöver du ha ett motiverande upplägg gällande erbjudanden. Kunder på nätet har nämligen allt för stort utbud att välja bland och minsta lilla fel de finner hos din modebutik online innebär en risk att de går till en annan webbutik.

bard