Modebranschen

Vad är egentligen mode?

Modet har över 1000 år i historia och faktum är att man vet att även innan dess att vi har kunskap om hur modet har påverkat oss var det viktigt att se bra ut. Förr i tiden påverkades modet av till exempel kungligheter och höga adelsmän. Så ser det inte ut idag utan idag är det de stora modehusen och designerna som sätter trenderna. Dessutom sprids modet blixtsnabbt idag i och med internet och det kan vara svårt att hänga med i trenderna. Modet kan dessutom för många verka absurt idag på många olika sätt och det man bör ha i åtanke när man tittar på modeshower är att allt mode inte är till för att bäras. En del mode är till för att provocera, väcka åsikter eller uttrycka dem.

 

Visst kan man ta en titt på de trender som finns när man vill finna sig egen personliga stil och uttrycka den. Det man bör ha i åtanke är dock att mode är just ombytligt. Detta betyder att man bör uttrycka sin stil med andra metoder först och främst än det senaste modet. Bland annat kan en bold eyeliner sätta stilen och hjälpa dig att uttrycka din personlighet. Välj din garderob efter det som du tycker om att bära med ett fåtal nyckelplagg som passar in på den stilen som är modern idag. Ha i åtanke att det finns så pass många olika stilar idag att det inte finns en universiell som alla kan bära och se bra ut i. När det kommer till mode finns det egentligen inte regler utan du kan klä dig på ett sätt som du tycker om, därefter kan du ta in nyckelplagg från olika stilar som är moderna och på så sätt hitta en stil som passar dig.

När man vill komma fram till ens personliga stil är det alltid klokt att börja med en garderobsrensning. Många har ingen koll alls på vad de tycker om att bära och att ha på sig och därför kan en spretig stil uppträda. Det tar helt enkelt för mycket tid att välja en outfit på morgonen från en garderob där kläder från många, många år förvaras. De flesta har nämligen en tendens att köpa mer kläder utan att för den sakens skull göra sig av med de gamla. Detta kan bli ett problem i och med att garderobens utrymme är begränsat och man hittar inte det man letar efter på morgonen. En organiserad garderob kommer därför leda till att du enklare kan uttrycka din personliga stil och att du kommer att utveckla en stil som ser mer planerad ut. Du kommer helt enkelt se ut som att du har allt under kontroll.

bard